Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli

Sałatka z pieczonych buraków i szalotki nad suszonymi buraczkami i rukolą jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Mieszanka skórki pomarańczowej, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gnocchi z buraków i ricotty z suszonymi buraczkami i Starzonymi balsamicznymi, Bruschetta z szybko pieczonych buraków i czosnku Wilczasty buraków, oraz Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera.
Instrukcje
Przycinanie buraków, rezerwowanie zieleni. Buraki owinąć w folię.
Buraki i szalotki umieścić na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Szalotki zalać sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 25 minut lub aż szalotki są lekko rumiane.
Usuń szalotki z patelni. Powrót buraki do piekarnika; piec DODATKOWE 35 minut lub do buraków są miękkie. Super. Buraki obrać; pokroić w 1/2-calowe kliny.
Umieścić buraki, szalotki, ocet, Skórka, 1 łyżeczka oleju, i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce; wrzucić dobrze.
Ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj zarezerwowane buraki do patelni; smażyć 1 minutę lub aż zielenie zaczną więdnąć. Wymieszać z cukrem, cydrem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Dodać rukolę; mieszać tylko do zwiędnięcia.
Umieść około 1 szklanki mieszanki zieleni na każdej z 4 płyt.
Posypać każdą porcję 1 1/2 łyżeczki orzechów włoskich; top każdej porcji z 3/4 mieszanki buraczanej szklanki.