Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera
Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 4,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, dojrzewające pomidory, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Pieczonych Buraków I Koziego Sera, Sałatka Z Pieczonych Buraków I Koziego Sera, oraz Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. owinąć buraki luźno w folię i piec do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Ostudzić, a następnie usunąć skórki. (Można je zetrzeć papierowym ręcznikiem.) Pokroić buraki w cienkie kliny. Przygotuj dressing: zmiksuj w blenderze na wysokiej pianie olej z pestek winogron, ocet, miód, musztardę i olej sezamowy; doprawić solą i pieprzem.
W misce połączyć buraki, rukolę, pomidory i koper włoski; dodać 2 łyżki dressingu (rezerwować resztę); wrzucić. Wierzch z kozim serem.