Sałatka z pieczonych buraków i Jicamy z sosem orzechowym Jalapeno
Sałatka z pieczonych buraków i jicama z sosem orzechowym Jalapeno może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 6 i kosztuje $1.0 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz limonkę, kolendrę, 1/2 szklanki włoskiego sosu Kraft zesty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z buraków, kopru włoskiego i Jicamy z sosem z orzechów makadamia, Czerwone winogrono-jicama-Sałatka z orzecha włoskiego z dressingiem makowym z mango-Jalapeno, oraz Sałatka z Mango, Jicamana i rzodkiewki z sosem orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. delikatnie umyj buraki; przekłuj w kilku miejscach widelcem.
Buraki i cebulę umieścić na środku dużego arkusza folii o dużej wytrzymałości.
Mżawka z 2 łyżkami. opatrunku. Podnieś boki folii. Podwójny fold top i oba końce do uszczelnienia pakietu, pozostawiając miejsce na cyrkulację ciepła wewnątrz.
Umieść na patelni do pieczenia 15x10x1 cali.
Piec 45 min. albo dopóki buraki nie będą miękkie.
Wyjmij paczkę z piekarnika.
Wytnij szczelinę w folii, aby uwolnić parę przed otwarciem.
Buraki pozostawić w folii do ostygnięcia. Aby obrać skórki, delikatnie przetrzyj je ściereczką lub ręcznikiem papierowym, aż skórki zostaną usunięte.
Buraki pokroić w kliny; odstawić.
Tymczasem połączyć pozostałe dressing, pieprz jalapeno, 1/4 szklanki orzeszków ziemnych i sok z limonki w blenderze; przykryć. Zmiksować na gładką masę; odstawić na bok.
Ułożyć jicamę na półmisku; na wierzch wymieszać mieszankę buraków i cebuli.
Skropić mieszanką opatrunkową.
Posypać kolendrą i pozostałymi posiekanymi orzeszkami ziemnymi.