Sałatka z pieczonych brokułów i fety

Sałatka z pieczonych brokułów i fety może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rukoli dla niemowląt, ser feta, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych brokułów i fety, Sałatka z komosy ryżowej z pieczonymi pomidorami, brokułami i fetą, oraz Sałatka z pieczonych brokułów z fetą, jęczmieniem i granatem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dodaj różyczki brokuły i pomidorki cherry do oprawionej tacy arkusz.
Skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Rzuć całkowicie płaszcz. Piecz przez 20 do 25 minut, aż brokuły będą miękkie i lekko złociste.
Wymieszać z rukolą i pokruszonym serem feta.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.