Sałatka Z Pieczonych Bakłażanów (Baingan Bharta)

Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Sałatka z pieczonego bakłażana (Baingan Bharta) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry i łodygi, olej z orzeszków ziemnych, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Bakłażanów (Baingan Bharta), Pieczony Bakłażan Pomidorowy Curry (Baingan Bharta), oraz Baingan Bharta (Pikantny Pieczony Bakłażan Z Pomidorami, Kolendra.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią. Zrób 3 ukośniki w każdym bakłażanie, od góry do ogona, równo oddalone wokół bakłażana. Bakłażany natrzeć odrobiną oleju z orzeszków ziemnych. Posadź je na blasze do pieczenia i piecz, aż miękka aż do środka, a skóra jest brązowa, o 45 protokół, obracając patelnię i przewracając bakłażany w połowie.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Po ostygnięciu Skórki bakłażana. Posiekaj miąższ, aż będzie stosunkowo gładki, ale nie gąbczasty.
Na dużej patelni, ogrzać olej z orzeszków ziemnych na średnim ogniu. Gdy olej lśni, dodać cebulę i saute, aż zmieni kolor na złoty.
Dodaj miąższ bakłażana, czosnek, chile i liście kolendry. Gotować 2 protokół.
Dodaj odrobinę wody, jeśli zacznie się przyklejać.
Dodaj kurkumę, kminek i 2 łyżeczki soli. Wymieszać i gotować kolejne 5 protokół.
Dodać jogurt i wymieszać, aby połączyć. Smak do przypraw i udekoruj liśćmi kolendry i posypką mielonego kminku.
Podawać na ciepło lub lekko schłodzone.