Sałatka Z Pieczonej Dyni Z Winegretem Mandarynkowo-Rozmarynowym
Sałatka z dyni pieczonej z mandarynką-rozmaryn Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka dyni, mandarynki, szpinak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ciepła sałatka z dyni z mandarynką-Rosemary Vinaigrette, Sałatka z dyni i boczku z winegretem Klonowo-rozmarynowym, oraz Sałatka Z Pieczonej Dyni + Szalotka Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wrzucić squasha z 2 łyżkami oliwy z oliwek na blasze do pieczenia i rozprowadzić w równej warstwie. Doprawić 2 łyżeczkami rozmarynu oraz solą i pieprzem. Pieczeń, mieszając raz w połowie, aż squash jest po prostu miękkie i złoty, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, aż tylko ciepłe, o 15 protokół.
Podczas gdy squash jest pieczenie, obrać 3 mandarynki i pokroić je w poprzek na 1/2-cal-grube rundy, usuwając wszelkie nasiona. Sok z pozostałej mandarynki i ubić sok razem z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i pozostałym 1 łyżeczką rozmarynu. SOS przyprawiamy solą i pieprzem.
Połączyć ciepły squash, szpinak, plastry mandarynki i żurawiny z dressingiem i wrzucić delikatnie do herbu. Podziel między talerze sałatkowe.