Sałatka z pieczonej dyni, kasztana i cykorii z winegretem żurawinowym

Pieczone Squash, kasztan, i sałatka z cykorii z winegret żurawinowy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.1 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka Acorn squash, pancetta, kasztany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest znakomite. Spróbuj Sałatka z cykorii z dyni pieczonej w Klonie, Sałatka z jarmużu z grzankami Brie, pieczoną dynią maślaną, pekanami przyprawionymi kminkiem i winegretem żurawinowym, oraz Pieczona Sałatka z dyni, żurawiny i migdałów z cytryną Dijon balsamiczny Vinaigrette (wegańskie, bezglutenowe, bez soi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. Ułóż dużą płytką patelnię do pieczenia folią i oliwą obficie z oliwą z oliwek.
Odciąć koniec łodygi squasha, a następnie umieścić ścięty bok w dół i połowę wzdłuż. Wyrzucić nasiona, a następnie pokroić squasha w plasterki o grubości 1/2 cala. W razie potrzeby obrać nożem do parkowania i przenieść plastry do miski.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i delikatnie wrzucić do herbu. Ułóż w 1 warstwie w wyłożonej patelni do pieczenia i piecz na złoty kolor, około 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i przekręcić szpatułką.
Dodaj kasztany do patelni w równej warstwie, następnie kontynuuj pieczenie, aż squash będzie złoty i miękki, 10 do 15 minut. Przechowywać w cieple, pokryte folią.
Podczas gdy squash jest pieczenie, gotować pancetta w suchym 10-calowa patelnia heavy na dużym ogniu, aż rumiane, o 4 minut w sumie.
Przenieść pancetta z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia, rezerwując tłuszcz na patelni.
Podgrzać tłuszcz pancetta na umiarkowanie dużym ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palenia, następnie dodać żurawinę i brązowy cukier i wymieszać raz, aby połączyć.
Zdjąć z ognia i dodać wodę, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki z dna patelni.
Mieszankę żurawinową przełożyć do średniej miski i ubić w musztardzie, pozostałej łyżce oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wrzucić razem cykorii, pieczone Acorn squash, i kasztany. Tuż przed podaniem wrzucić sos i posypać pancettą.