Sałatka z pieczonej dyni i szpinaku z prażonym sosem migdałowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczone dyni i szpinak Sałatka z tosty migdałowy Dressing spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.26 za porcję. Mieszanka dyni, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona dynia maślana na Farro i ciecierzycy z sosem jogurtowym z kminku, Sałatka pieczona z dyni i szpinakiem, oraz Sałatka Pieczona Z Dyni I Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Wrzucić squash z 1 1/2 łyżki oleju w płytkiej patelni do pieczenia i rozłożyć kostki w 1 warstwie. Doprawić solą i pieprzem i upiec w środku piekarnika, mieszając raz w połowie pieczenia, aż squash będzie po prostu delikatny i blady złoty, o 30 minut w sumie. Ostudzić na patelni na stelażu, aż się ogrzeje, około 15 minut.
Podczas gdy squash jest pieczenie, gotować migdały w pozostałych 4 łyżki oleju w 10-calowej patelni na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 3 protokół, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Wlać migdały i olej na sito o drobnych oczkach ustawione na dużej misce i ostudzić do ogrzania, około 10 minut.
Gdy migdały i olej ostygną, wymieszaj sok z cytryny w oleju w misce, aż dobrze się połączą, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Dodaj squasha, szpinak i połowę migdałów do dressingu i wrzuć delikatnie do płaszcza.
Sałatkę podzielić na 6 talerzy sałatkowych i posypać pozostałymi migdałami.