Sałatka z pieczarkami, soczewicą i kozim serem
Ciepła sałatka z grzybami, soczewicą i kozim serem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.65 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. 30 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka papryki, kasztan grzyb, ocet winny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, Ciepła Sałatka Z Kozim Serem, oraz Ciepła Sałatka Z Kozim Serem.
Instrukcje
Na nieprzywierającej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, a następnie szybko smażyć grzyby, aż zaczną zmiękać.
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać pozostały olej z octem i musztardą. Dobrze wymieszać, następnie dodać paprykę, cebulę i soczewicę i ponownie dobrze wymieszać.
Ułóż liście na 4 talerzach. Łyżka sałatki z soczewicy na wierzchu, dodać kozi ser i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.