Sałatka z pieczarek i jajek na miękko z Holenderką
Sałatka z pieczarek i jajek gotowanych na miękko z holenderskim sosem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $3.69 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, oliwy z oliwek, boczniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z soczewicy z jajkami na miękko, Pikantne płatki owsiane i jajko na miękko, oraz Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie zanurz jajka w wodzie. Dusić 5 minut, następnie ostrożnie zanurzyć w chłodnej wodzie.
Podgrzać 1 łyżkę. masło z olejem w 12-calowym. patelnia na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć, aż zbrązowieje, o 8 protokół, a następnie doprawić solą.
W małej miseczce wymieszać crme frache, musztardę, sok z cytryny i skórkę. Stopniowo ubijaj pozostałe 2 łyżki. masło do sosu holenderskiego.
Podziel rukolę między talerze. Top z ciepłymi grzybami, następnie skropić holenderskim sosem. Złamać koniec każdego jaja i obrać ćwierć skorupki. Łyżką dokładnie rozluźnij jajka ze skorupek i polej na sałatki.
Dodać kilka zwojów pieprzu na wierzchu.