Sałatka Z Ośmiornicy Dla Dzieci
Sałatka z ośmiornicy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oregano, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grecki BBQ Baby Octopus, Ośmiornica Crudo z ziemniakami, oraz Polpo alla griglia (ośmiornica z grilla) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz ośmiornice pod zimną wodą, a następnie przykryj wodą o 2 cale w ciężkim garnku o pojemności 5 do 6 litrów. Doprowadzić do wrzenia z liściem laurowym, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, przykryte, aż ośmiornice będą miękkie (macki można łatwo przebić widelcem), około 45 minut.
Przełóż ośmiornice na durszlak szczypcami, a następnie wyrzuć płyn do gotowania i liść laurowy. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odetnij i wyrzuć głowy i połów ośmiornic wzdłuż. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Ubij razem olej, sok z cytryny, sól morską, pieprz i oregano. Wrzucić ośmiornice z opatrunkiem i marynować, mieszając od czasu do czasu, 20 minut w temperaturze pokojowej.
* Jeśli nie możesz znaleźć ośmiornic dla niemowląt, możesz zastąpić zwykłą ośmiornicę 2,5 funta, chociaż Tekstura nie będzie tak delikatna. Odrzuć głowę zwykłej ośmiornicy, a następnie pokrój ciało i macki na 2-calowe kawałki; postępuj zgodnie z procedurą gotowania baby - octopus (powyżej), ale gotuj na wolnym ogniu około 1 1/2 godziny, a nie 45 minut.Jeśli twoja sól morska jest bardzo ziarnista i kamyczkowata, zmiażdż ją za pomocą płaskiej strony dużego ciężkiego noża lub DNA ciężkiej patelni.* Ośmiornice można gotować i kroić (ale nie podrzucać sosem) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.