Sałatka z ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli
Sałatka z ogórków, pomidorów i czerwonej cebuli wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański przepis i cały przepis 30 serwuje 6 i kosztuje 42 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 100 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 43 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek z bazylią, sok z cytryny, pomidory rzymskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilku osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się spodobał. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 52%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Sałatka z ogórka, pomidora i czerwonej cebuli, Sałatka z ogórka, pomidora i czerwonej cebuli oraz Sałatka z pomidorów, ogórka i czerwonej cebuli z miętą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce namocz plasterki cebuli w lodowatej wodzie na 15 minut.
Wyjmij z wody i osusz. Do dużej miski włóż cebulę, ogórki i pomidory i wymieszaj.
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku.
Polej sałatkę i od razu podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino