Sałatka z ogórka i rzodkiewki
Solona Sałatka z ogórka i rzodkiewki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 67 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pieprzu, woda, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z ogórkiem i rzodkiewką, Sałatka Z Ogórka Rzodkiewkowego, oraz Sałatka Z Ogórkiem I Rzodkiewką.
Instrukcje
Zagotować wodę, cukier, czosnek, pieprz i 3 łyżki soli w garnku 4-quart, odkryte, 10 minut.
Podczas gotowania solanki podziel ogórki wzdłuż i pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala.
Usunąć solankę z ognia i dodać ogórki i rzodkiewki.
Odstawić, odsłonięte, 10 minut, a następnie osuszyć w durszlaku, odrzucając czosnek i ziarna pieprzu.
Przełożyć ogórki i rzodkiewki do miski z lodem i zimną wodą do ostygnięcia, a następnie dobrze osuszyć w durszlaku.
W dużej misce wrzucić ogórki i rzodkiewki z natką pietruszki, olejem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i schłodzić, odsłonięte, około 20 minut.
Sałatkę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.