Sałatka z ogolonych łodyg brokułów z limonką i Cotija

Sałatka z ogolonych łodyg brokułów z limonką i Cotija
Ogolona Sałatka z łodyg brokułów z limonką i Cotija może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i zbierz liście i łodygi z 1 pęczka brokułów, oliwy z oliwek, koszernej soli i pieprzu oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka z ogolonej łodygi brokułów z limonką, Tajska wołowina i ogolone brokuły łodygi wstążki, oraz Carpaccio z brokułów z sałatką z łodyg brokułów.

Instrukcje

1
Ułóż brokuły płasko na desce do krojenia, a następnie użyj ostrej obieraczki do warzyw, aby ogolić brokuły na cienkie papierowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Ułóż Ogolone brokuły i liście w średniej misce i wymieszaj z oliwą z oliwek, sokiem z limonki oraz solą i pieprzem do smaku. Delikatnie złożyć ser i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BrokułyBrokuły
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wskazówka Prep
4
Aby brokuły pałki, najpierw usunąć łodygi u podstawy różyczki, a następnie przyciąć twarde końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
BazaBaza
5
Łodygi pokroić w pałki, usuwając grubą, twardą warstwę zewnętrzną, za pomocą czterech długich cięć nożem szefa kuchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
6
Przedrukowane za zgodą Root to Stalk Cooking przez Tara Duggan, © 2013 Ten Speed PressTARA DUGGAN jest pisarzem dla sekcji Food & Wine San Francisco Chronicle i autorem trzech poprzednich książek kucharskich, w tym blue Bottle Craft of Coffee i pracującego kucharza. Absolwentka California Culinary Academy, jest laureatką Nagrody Dziennikarskiej Fundacji Jamesa Bearda. Jej teksty pojawiły się w New York Times, The Denver Post, Chicago Tribune i Toronto Star. Tara, jej mąż i ich dwie córki mieszkają w San Francisco i lubią spędzać czas na rodzinnej farmie off-the-grid w północnej Kalifornii, gdzie dostaje swoje pomysły na to, co zrobić z wszelkiego rodzaju resztkami kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
WinoWino
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Magazyn