Sałatka Z Ogniska
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka z ogniska może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 10g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką szparagi, fasolę, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ognisko Sałatka Taco, Ognisko Sałatka Kuskus z papryką i miętą przepis, oraz Placek Z Ogniskiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować oregano vinaigrette: w małej misce lub miarki, ubić razem ocet, cukier i oregano; doprawić solą i pieprzem. Powoli dodawać olej, stale ubijając do emulgowania. Odstawić.
Przygotowanie sałatki: szparagi blanszować, zagotować w dużym garnku z wodą, a następnie wrzucić szparagi na 3-5 minut, w zależności od ich wielkości.
Usuń z wody i" szok " je na krótko w kąpieli z lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie i zachować zielony kolor.
Dokładnie odcedzić. Powtórz ten sam proces z blanszowaniem fasolki szparagowej, gotowanie trochę dłużej, o 5 do 7 minut.
W misce do mieszania, połączyć marchew, czarna fasola, i zielona fasola. Wrzucić razem, aż dobrze wymieszane.
Skropić połową Oregano Vinaigrette i dokładnie wymieszać.
Umieść mały stos mieszanki sałat na środku 6 małych talerzy. Zbuduj stos ogniska, układając 4 lub 5 szparagów opierających się o siebie nad sałatką.
Skropić trochę vinaigrette na każdym stosie i służyć.
Jeśli zabierasz na piknik, zachowaj mieszankę sałat i vinaigrette oddzielone, aż będą gotowe do podania, a następnie wymieszaj i talerz.