Sałatka z nektarynką, prosciutto i endywią

Sałatka z nektarynką, prosciutto i endywią
Sałatka z nektarynek, prosciutto i endywii wymaga około 50 minut od początku do końca. Za 2,16 dolara za porcję otrzymujesz przystawkę dla 9 osób. Jedna porcja zawiera 257 kalorii , 6 g białka i 17 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka migdałów, odrobina tymianku, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jest dostarczana przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Sponacular wynoszącą 55% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują Sałatkę z pieczonej endywii z prosciutto, figami i pistacjami , Sałatkę owocową z nektarynek, jagód, bazylii i Sałatkę z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką .

Instrukcje

1
Pokrój jedną nektarynkę; resztę pokrój w plasterki i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
2
Umieść pokrojoną nektarynkę w małym rondelku z wodą i cukrem. Doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn zredukuje się do 1/4 szklanki. Odcedź i usuń stałe części; całkowicie ostudź płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, sól, tymianek i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
W misce sałatkowej wymieszaj endywię, rukolę, prosciutto, szczypiorek, migdały, szalotkę, miętę i pokrojone nektarynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
ProsciuttoProsciutto
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
EndiveEndive
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Dodaj sos i wymieszaj.
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia10
Magazyn