Sałatka z mozzarellą to hor d ' oeuvre, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 15g tłuszczu i w sumie 159 kalorii. Za 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bazylii, liści pietruszki, octu z czerwonego wina i szalotki. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, który jest solidny. Sałatka z pieczonych warzyw i mozzarelli z kremową sałatką Pesto, Mozzarellan w Carrozza (smażona kanapka z mozzarellą) z jagodowym dżemem balsamicznym, oraz Neapolitański "Mozzarellan in Carrozza" {francuskie tosty Nadziewane mozzarellą} są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Przekrój mozzarellę i pomidory na pół i połącz w misce z szalotką i ziołami. Ubierz sałatkę z octem, oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Miguel Torres Cordillera Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Cordillera Chardonnay
Nos wykazuje wielką złożoność aromatyczną, odsłaniając nuty kwiatowe, brzoskwinię i liczi. Świeże na podniebieniu, z soczystą kwasowością i smugą brandy, która jest znakiem rozpoznawczym wapiennych gleb Limari.Wysublimowany z kawiorem. Idealny dla partnera do pstrąga i wędzonego łososia, świeżych owoców morza i wszystkich dań rybnych, pieczonych lub w sosie.