Sałatka z mniszka lekarskiego z Sardonami i kozim serem
Sałatka z mniszka lekarskiego z Sardonami i kozim serem phyllo Blossoms może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.28 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Mieszanka jaj, pieprz, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Mniszka Lekarskiego Z Kozim Serem I Sosem Pomidorowym, Kozi ser w Phyllo z sałatką z pieczonej papryki, oraz Suflety z koziego sera w filiżankach z sałatką Frisée.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Miseczki Muffin posmarować roztopionym masłem.
Wymieszać razem kozi ser, śmietana, jajko, musztarda, i pieprz w misce, aż dobrze połączone.
Przykryć 2 nakładającymi się arkuszami folii, a następnie zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Ułóż 1 arkusz filo na powierzchni roboczej, a następnie posmaruj roztopionym masłem.
Pokroić filo w 4 prostokąty (8 1/2 o 6 cali) i ułożyć 2 z nich jeden nad drugim w krzyżujący się wzór, a następnie ułożyć filiżankę muffin z nakładającą się filo. Ułóż kolejną filiżankę muffinki z pozostałymi 2 prostokątami filo w ten sam sposób. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 arkuszami Filo i stopionym masłem, podszewką pozostałe 4 kubki muffin.
Łyżka kozi ser nadzienie do filiżanek i luźno zebrać brzegi phyllo nad centrum (jeśli kawałki phyllo zerwać, zorganizować w centrum).
Upiec kwiaty filo, aż wierzchołki będą złociste, a boki złote, 25 do 35 minut, a następnie przenieść z patelni do stelaża, aby lekko ostudzić.
Boczek gotować w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 12 protokół. W razie potrzeby wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Dodać olej i szalotka na patelni i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać ocet, szybko mieszając i zeskrobując brązowe kawałki, a następnie wymieszać z cukrem i solą. Natychmiast wlać gorący sos i boczek na zielenie mniszka lekarskiego w dużej misce i dobrze wrzucić.
Sałatkę podzielić między talerze i umieścić ciepły kwiat sera koziego obok każdej sałatki.
* Ziele mniszka lekarskiego można umyć i przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej zwilżonymi ręcznikami papierowymi. Boczek można pokroić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Kozi ser phyllo kwiaty mogą być pieczone 3 godziny wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej. Podgrzać w nagrzanym piekarniku 177°, aż do rozgrzania, o 10 protokół.