Sałatka z mieszanych zielonych warzyw i cytrusów
Sałatka z mieszanych zielonych warzyw i cytrusów to bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska przekąska laktoovo . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 2 dolary za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 240 kalorii , 3 g białka i 17 g tłuszczu . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, olej rzepakowy, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj mieszaną zieloną sałatkę Farro ze świeżymi figami , sałatkę z buraków i sera pleśniowego z dressingiem winegret cytrusowym oraz sałatkę z cytrusami i szparagami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na małej patelni, na średnim ogniu, smaż migdały z 2 łyżeczkami oleju, aż lekko się zrumienią, cały czas mieszając.
Dodaj 1 łyżkę miodu i cynamon; smaż i mieszaj przez kolejne 1-2 minuty lub do momentu, aż migdały będą szkliste i złocistobrązowe. Wyłóż migdały łyżką na natłuszczoną blachę do pieczenia wyłożoną folią, rozdzielając je w miarę możliwości na jedną warstwę. Odstaw do ostygnięcia.
W robocie kuchennym połącz sok z cytryny, skórkę, musztardę, sól i pozostały miód. Przykryj i miksuj pulsacyjnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Podczas miksowania stopniowo dodawaj pozostały olej, ciągłym strumieniem. Miksuj do zgęstnienia.
W dużej misce połącz mieszankę sałat, truskawki i kawałki cytrusów. Tuż przed podaniem polej dressingiem i wymieszaj, aby pokryć całość.
Posyp prażonymi migdałami.