Sałatka z mieszanych zieleni z pieczarkami Vinaigrette
Need a dairy free side dish? Sałatka z mieszanych zieleni z winegretem grzybowym może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, radicchio, olej truflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka mieszana z miodowo-limonkowym winegretem, Pieczony Ahi Tunan i sałatka z mieszanych zieleni z winegretem Wasabi, oraz Sałatka z kapusty i mieszanej zieleni z pikantnym winegretem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić shiitakes z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Rozłóż je na blasze do pieczenia i piecz przez około 20 minut, obracając raz, aż będą miękkie i ledwo chrupiące.
W blenderze lub robocie kuchennym pulsuj grzyby i czosnek, aż drobno posiekasz.
Dodać sok z cytryny i po włączeniu maszyny wlać pozostałą oliwę cienkim strumieniem.
Przenieść do miski. Wymieszać z oliwą truflową i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny w rondlu. W misce, wrzucić szalotki z mąką, wytrząsając nadmiar. Pracując w 2 partiach, podsmażyć szalotkę na dużym ogniu, mieszając, aż będzie złoty i chrupiący, około 6 minut.
Przenieść szalotki do ręczników papierowych do drenażu. Doprawić lekko solą.
W dużej misce, wrzucić fryz z radicchio i endywii.
Dodać połowę opatrunku i wrzucić dobrze. Doprawić solą i pieprzem, dodać pozostały dressing i ponownie wrzucić.
Przełożyć sałatkę na talerz, na wierzch z prosciutto i smażoną szalotką i podawać.