Sałatka z melona, Mango i awokado
Melon, Mango i sałatka z awokado może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 1,31 zł za porcję. 667 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis od Allrecipes wymaga pieprzu, octu z czerwonego wina, koszernej soli i soku z limonki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 98%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z melona i Mango z prażonym kokosem i pistacjami, Sałatka z Mango, melona i kurczaka (o niskiej zawartości sodu), oraz Sałatka z Mango, melona i kurczaka (o niskiej zawartości sodu).
Instrukcje
Aby zrobić marynowaną cebulę, połącz cienko pokrojoną czerwoną cebulę i ocet z czerwonego wina w małej misce. Przykryj; schłodź przez co najmniej godzinę.
Wlej sok pomarańczowy do dużej salaterki.
Ubij oliwę z oliwek i skórkę pomarańczową; dopraw 1/4 łyżeczki soli i szczyptą czarnego pieprzu. Wrzuć kantalupę, arbuza i mango do dressingu. Tuż przed podaniem dodaj marynowaną cebulę i liście kolendry.
Pokrój awokado w kostkę 1/2 cala; umieść w małej misce.
Posyp sokiem z limonki i dopraw pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Lekko wymieszaj, aby połączyć. Wlej równą ilość awokado na dno 6 dużych kieliszków do martini lub wina. Top awokado z sałatką z melona; udekoruj każdą sałatkę plasterkiem limonki.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych.
![Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay]()
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Aromat jest intensywny z wieloma zniuansowanymi warstwami, które łączą klasyczne cechy California Chardonnay z pocałunkiem stylu starego świata. Tuż u góry piękne nuty odmianowe Chardonnay mieszają się z subtelnym tostem, dyskretnym kremem maślanym i chrupiącym zielonym jabłkiem. Podczas procesu starzenia cotygodniowe osad mieszający się w beczce pozostawił podniebienie bogate i pełne, Nie zwiotczałe, ponieważ charakterystyczna kwasowość Manchesteru pozostawia czyste i trwałe wykończenie. Beczki z francuskiego dębu nadają odcień brązowego cukru, który jest dopracowany i zachęcający, nie będąc apodyktycznym. Pozwala to na prezentację wspaniałych owoców pochodzących z tej jedynej w swoim rodzaju winnicy. Zdrówko!