Sałatka z melona i koziego sera z sosem Agrodolce
Sałatka z melona i koziego sera z sosem Agrodolce to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 235 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz świeżo zmielony pieprz, chèvre, kawałki wielkości kęsa frisée i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka ze świeżych Fig i koziego sera z granatem Agrodolce, Grillowana sałatka owocowa z kremową polewą z koziego sera [i agrodolce z granatu], oraz Sałatka Z Melona, Pomidora I Cebuli Z Kozim Serem.
Instrukcje
Umieść orzechy włoskie w 9-calowej kwadratowej lub okrągłej patelni i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, potrząsając patelnią raz, aż złocisty brąz pod skórkami, o 10 protokół.
W międzyczasie odetnij melon, zgarnij i wyrzuć nasiona.
Pokroić melona w 1/2-cala-grube półksiężyce.
Na dużym talerzu lub na talerzach obiadowych lub sałatkowych ułóż rukolę, plastry melona i jagody.
Krótko przed podaniem skropić około połowy sosu agrodolce nad owocami na talerzu lub 1 do 2 łyżek na każdej porcji.
Chvre pokroić w plasterki lub rozbić na kawałki i rozprowadzić na sałatkę.
Posypać prażonymi orzechami włoskimi i pieprzem do smaku. Zaoferuj pozostały dressing, aby dodać do smaku.