Sałatka z melona i figi z Prosciutto i balsamiczną mżawką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z melona i figi z Prosciutto i balsamiczną mżawką. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 159 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka melona miodowego, oliwy z oliwek, figi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Prosciutto - Melon Bites z limonkową mżawką, Prosciutto owinięte, Nadziewane gorgonzolą Daktyle z miodowo-balsamiczną mżawką, oraz Prosciutto, Melon i ocet balsamiczny Bruschetta.
Instrukcje
Doprowadzić ocet na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż syropy i zmniejszona do 3 łyżki (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Połączyć olej, sok, pieprz i sól w misce, mieszając trzepaczką.
Dodać warzywa sałatkowe; wrzucić delikatnie. Podziel melona na 4 talerze; wierzch z zielenią sałatkową. Ułóż prosciutto i figi na sałatkach; skropić syropem balsamicznym.