Sałatka z masłem i jajkiem
Sałata Maślana i sałatka jajeczna mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 188 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz jajka, musztardę dijon, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Rukolą I Masłem, Sałatka z sałatą maślaną i buraczkami, oraz Sałata Maślana i sałatka ziołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w średnim rondlu, przykryć 1 w. wody i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć z ognia i odstawić na 9 minut. W międzyczasie wymieszać sól, pieprz, ocet, musztardę i olej.
Przenieść jajka do miski z zimną wodą i ostudzić minutę. Pęknij delikatnie na całej powierzchni, a następnie wróć do wody na 5 minut. Obrać i pokroić lub rozbić na ćwiartki.
Włożyć sałatę do dużej miski i wrzucić delikatnie, ale dokładnie z koperkiem, szczypiorkiem i większością dressingu.
Dodać jajka i delikatnie wrzucić ponownie. Najlepiej z kwiatami, jeśli chcesz.