Sałatka Z Marchwi Śródziemnomorskiej
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Sałatka z marchwi śródziemnomorskiej może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, harissa, ser feta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Śródziemnomorskie burgery Wegetariańskie z sosem miętowo-jogurtowym i sałatką z marchwi, Marchew Sambharo / jak zrobić ciepłą sałatkę z marchwi, oraz marchew sambharo, jak zrobić sałatkę z marchwi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć marchew, ząbki czosnku i około 1/2 szklanki wody w średniej patelni na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są po prostu miękkie po przekłuciu, 4 do 5 protokół.
W międzyczasie, w szklance miary, wymieszać oliwę z oliwek, ocet, kminek i harissa. Ugotowane ząbki czosnku rozgnieść widelcem i ubić w sosie.
Zalać ciepłą marchewką i delikatnie wymieszać.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Mieszanka marchwi kopiec na talerzach i otaczają oliwkami kalamata i serem feta.
Parowanie wina: Peppery Syrah, z solidnymi ciemnymi owocami, ziołami i oliwkowymi smakami. Najlepsze w naszym parowaniu: Stolpman 2003 (Santa Ynez Valley, CA; $25), Syncline Milbrandt Vineyard 2004 (Columbia Valley, WA; $22) i Qup 2004 (Central Coast, CA; $16).
Mostki smakowe: gorycz w winie może zrównoważyć słodycz w marchwi, lub, jak mówi szef kuchni Briwa, " gorycz może sprawić, że rzeczy będą smakować dojrzale."Oliwkowe smaki, które można znaleźć w Syrah zrobić to dla tego dania; ziołowe nuty zachować krok z kminkiem. Głębokie, skoncentrowane aromaty owocowe w winie zmiękczają pikantną harissę.