Sałatka z marchwi, zielonego jabłka i mięty
Sałatka z marchwi, zielonego jabłka i mięty to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 43 centów za porcję. Jeśli masz sok z cytryny, jabłko granny smith, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zielona Sałatka Z Ogolonym Pasternakiem, Marchewką, Jabłkiem I Miodem, Zupa marchewkowo-jabłkowa ze świeżą miętą, oraz Sałatka marchewkowa z pomarańczą, zielonymi oliwkami i zieloną cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Złóż pełny arkusz ręcznika papierowego na ćwiartki i umieść go w małej misce. Łyżka jogurtu na ręczniku papierowym.
Umieść go w lodówce na 20 minut, aby jogurt mógł spuścić i zagęścić.
W małej misce ubić zagęszczony jogurt i majonez, aż będzie gładki.
Wlać sok z cytryny, ocet i miód.
Najpierw zetrzyj marchew, a następnie jabłka w maszynce.
Przenieść je do dużej miski i wymieszać, aby połączyć.
Wlać sos na mieszaninę marchwi i wrzucić.
Dodać miętę i doprawić solą.