Sałatka z makaronem z tuńczykiem i oliwkami
Sałatka z makaronem Tunan i oliwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 20g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Mieszanka oliwek kalamatan, tuńczyk zapakowany w oliwę, pesto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Sałatka Z Makaronem Z Tuńczykiem Z Ciepłą Czarną Oliwką Vinaigrette, Cytrynowy Makaron Z Tuńczykiem I Oliwą Z Oliwek, oraz Cytrynowy Tunan I Makaron Z Oliwą Z Oliwek.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu w osolonej wodzie; rezerwować 1/4 szklanki wody z makaronem.
Odcedzić makaron, uruchomić pod zimną wodą i wrócić do garnka.
W misce ubijamy pesto i 2 łyżki wody z makaronu. w garnku wymieszamy makaron, tuńczyka, oliwki i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Chill, w razie potrzeby; służyć.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.