Sałatka z makaronem sezamowym z Tofu

Sałatka z makaronem sezamowym z Tofu
Sałatka z makaronem sezamowym z Tofu to wegańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, 2 ogórek, extra-firm tofu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z makaronem sezamowym ze szparagami i tofu, Pikantna Sałatka Sezamowo-Tofu, oraz Sałatka Z Makaronem Sezamowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj makaron, wymieszaj, aby połączyć i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą, aż makaron ostygnie i ponownie odsączyć; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
4
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj tofu i zapiekać bez poruszania się aż złoty kolor, o 4 protokół. Flip kostki tofu i zapiekać, aż druga strona jest złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, usunąć tofu do dużego papieru ręcznik wyłożone talerzu i doprawić solą i pieprzem.Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać imbir, mierzony olej sezamowy, czosnek i płatki czerwonej papryki na patelnię. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, ale nie rumiane, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć patelnię z ognia, dodać sos sojowy i cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści.Zeskrobać mieszaninę imbiru do dużej żaroodpornej miski za pomocą gumowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
7
Dodać szalotki i sok z cytryny i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Zielona CebulaZielona Cebula
8
Dodaj zarezerwowane makaron, zarezerwowane tofu, papryka, i ogórek i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić więcej oleju sezamowego w razie potrzeby.Parowanie napojów: czysty łupek Riesling, Niemcy. Wino to wynika z partnerstwa interesów niemieckich i Amerykańskich, stąd zrozumiała, nie-krzyżacka nazwa. Ale to proste: czyste cytrusy, imbir i nuty mineralne sprawiają, że idealnie pasuje do sałatki z makaronem, a jego odrobina słodyczy oznacza, że możesz rozpędzić chile, ile chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Olej SezamowyOlej Sezamowy
PijPij
OgórekOgórek
RieslingRiesling
MakaronyMakarony
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn