Sałatka z makaronem i krewetkami
Sałatka z makaronem i krewetkami to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 14g białka, oraz 10g tłuszczu. Za 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką majonez, curry, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sałatka z krewetkami i makaronem, Sałatka Z Makaronem Z Krewetkami, oraz Sałatka Z Makaronem Z Krewetkami.
Instrukcje
Odcedź ananasa, rezerwując 3/4 szklanki soku; odłóż ananasa na bok. W małym rondelku wymieszaj skrobię kukurydzianą, curry, sól, pieprz i zarezerwowany sok ananasowy na gładką masę. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. Dodaj majonez i śmietanę.
W dużej misce połącz krewetki, makaron, kasztany wodne, czerwoną paprykę i zarezerwowany ananas.
Dodaj dressing i wrzuć do płaszcza. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Beaulieu Carneros Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.