Sałatka z makaronem azjatyckim z krewetkami
Azjatycka Sałatka z makaronem z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 28g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.09 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka groszku cukrowego, cukru, liści mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Makaronem Azjatyckim Z Krewetkami, Azjatycka Sałatka z krewetkami i makaronem, oraz Szaszłyki Azjatyckie z krewetkami i cukinią z sałatką z makaronem.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym rondlu osolonej wody do miękkości, mieszając, od 4 do 5 minut.
Drenaż. Płukanie zimną wodą; dobrze spuścić. Za pomocą nożyczek pokrój makaron na trzecie części.
Wymieszać sok z limonki, sos rybny, chili-garlicsauce i cukier w małej misce, aż sugardissolves.
Umieść krewetki w średniej misce.
Dodać 2 łyżki sosu; wrzucić do herbu.
Podziel makaron między miseczki. Topz plastrami ogórka i wszystkimi pozostałymi składnikami. Łyżka krewetki z dressingover, i mżawka z pozostałych dressing.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.