Sałatka Z Liści Brukselki
Sałatka z liści brukselki to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 301 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka brukselki, pecorino romano, belgijskiej endywii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Sałatka Z Liści Brukselki, Liście Brukselki , Topinambur I Oliwa Castelvetrano, oraz Sałatka Z Brukselki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dressing: w małej misce ubij razem oliwę z oliwek i sok z cytryny, aż się połączą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Sałatka: za pomocą małego noża do parkowania Usuń zewnętrzne liście z brukselki. Zarezerwuj rdzenie do innego użytku. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać liście brukselki i gotować przez 1 minutę.
Odcedzić i umieścić w misce z lodowatej wody, a następnie przenieść do durszlaka do odsączenia.
Włożyć liście brukselki, rukolę, endywię i migdały do dużej salaterki.
Dodaj opatrunek i wrzucić razem.