Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii

Sałatka z kurczaka z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 40g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz orzeszki piniowe, połówki piersi kurczaka, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii, Grillowana Sałatka z cukinii z cytrynowo-ziołowym winegretem i ogolonym Romano i opiekanymi orzeszkami piniowymi, oraz Prażona Cukinia Ze Skórką Cytrynową Z Orzeszkami Pinii.
Instrukcje
W małej misce, przykryć porzeczki gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
W dużej nieaktywnej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, kminkiem, skórką z cytryny, połową soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać cukinię i porzeczki i wrzucić do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem w dużym, płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym połącz mieloną szalotkę z 2 łyżkami oliwy z oliwek i pozostałym sokiem z cytryny.
Dodaj połówki piersi kurczaka, obracając się, aby dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kilka razy.
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, podrzucając kilka razy, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Połówki piersi kurczaka wyjąć z marynaty, zeskrobując szalotkę. Pokroić kurczaka na 1 1/2 cala grubości i doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać plasterki kurczaka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając kilka razy, aż lekko rumiane i gotowane przez, O 8 protokół.
Przełożyć kurczaka do dużej, płytkiej miseczki i lekko ostudzić.
Dodać marynowaną cukinię i porzeczki, prażone orzeszki piniowe, rukolę i zakonserwowaną cytrynę i lekko wymieszać.