Sałatka z kurczakiem i szpinakiem na ciepło i zimno
Gorąca i zimna Sałatka z kurczaka i szpinaku może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 171 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka liści szpinaku dla niemowląt, ocet winny, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, Sałatka z kurczakiem na ciepło lub na zimno, oraz Sałatka z kurczakiem i ryżem na zimno.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. Pokrój poprzecznie na paski o grubości 1/4 cala.
Umieść szpinak w dużej, płytkiej misce do serwowania lub mieszania. W małej misce wymieszaj ocet, 3 łyżki oliwy z oliwek, kapary i musztardę.
Ustaw patelnię 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i kurczaka. Mieszaj często, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (pokrój do testu), około 4 minut.
Dodaj cebulę i czosnek i mieszaj, aż cebula zacznie lekko zmiękać, około 1 minuty.
Dodać vinaigrette i mieszać do gorąca, o 30 sekund.
Posypać pomidory na wierzchu i wymieszać; dodać sól i pieprz do smaku.