Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj sałatki Curry z kurczakiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz grzyby, makaron łokciowy, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Sałatka Z Kurczakiem Party, Kanapki Z Sałatką Z Kurczaka, oraz Sałatka z kurczakiem i makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody; dodać kostkę bulionu i mieszać aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać kurczaka i kłusować przez około 13 do 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Wyjąć kurczaka i pozostawić bulion w garnku; kurczak schłodzić i pokroić w 1/2 cala kawałki; rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać grzyby do bulionu i gotować na średnim ogniu; gotować przez kilka minut i usunąć grzyby z wywaru; rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Z pozostałym zapasem w garnku, w razie potrzeby dodaj więcej wody. Doprowadzić wodę do wrzenia i dodać makaron gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i wyrzucić wywar. Makaron chłodny z bieżącą wodą; rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
W małej misce, połączyć śmietanę, majonez, czosnek, curry i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
W dużej misce połączyć schłodzony makaron, kurczak, grzyby, sos śmietanowy, oliwki, jabłko, żółtą paprykę i seler; dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Ciasto Kukurydziane
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!