Sałatka z kurczaka pieczonego na patelni, squasha i Chard z boczkiem Vinaigrette

Sałatka z kurczaka pieczonego na patelni, squasha i Chard z boczkiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka pieczonego na patelni, squasha i sałatki z boczku Vinaigrette. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 525 kalorii, 31g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, ćwiartki z udka kurczaka, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona Dynia, Pekan, Boczek, Sałatka Ze Szpinakiem Mix Green & Baby Z Syropem Klonowym Vinaigrette, Sałatka z dyni i boczku z winegretem Klonowo-rozmarynowym, oraz Sałatka pieczona z dyni z winegretem klonowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować kurczaka, rozluźnij skórę z połówek piersi i ćwiartek nóg, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3
Połącz 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; równomiernie natrzyj mieszaninę soli pod rozluźnioną skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kurczaka, strona skóry w dół, na patelnię; gotować 5 minut lub aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w temperaturze 400 przez 28 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić 10 minut. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
9
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
10
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie. Rezerwa kapanie i 2 łyżki tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Aby przygotować sałatkę, połączyć jabłko, sok, i chard w dużej misce; wrzucić do herbu. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Dodać squash do patelni; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować 10 minut lub do miękkości, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Wyjąć z ognia; wymieszać z syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
14
Dodać mieszaninę squasha do mieszanki jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
15
Sałatkę posypać pozostałym 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
16
Aby przygotować vinaigrette, ciepła zastrzeżone 2 łyżki tłuszczu z kurczaka w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodaj boczek na patelnię; gotować 4 protokół lub aż chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Dodać grzyby i czosnek do mieszanki boczku; gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać ocet jabłkowy, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje. Wymieszać z kurczakiem i bulionem; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
BoczekBoczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Zdjąć z ognia. Ułóż 2 szklanki mieszanki jabłek na każdym z 4 talerzy; skropić każdą porcję z 1/4 szklanki vinaigrette. Top każdej porcji z 1 pół piersi kurczaka lub 1 ćwierć nogi, i posypać każdą porcję z 2 1/4 łyżeczki orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
VinaigretteVinaigrette
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn