Sałatka z kurczaka pieczonego na patelni, squasha i Chard z boczkiem Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka pieczonego na patelni, squasha i sałatki z boczku Vinaigrette. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 525 kalorii, 31g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, ćwiartki z udka kurczaka, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona Dynia, Pekan, Boczek, Sałatka Ze Szpinakiem Mix Green & Baby Z Syropem Klonowym Vinaigrette, Sałatka z dyni i boczku z winegretem Klonowo-rozmarynowym, oraz Sałatka pieczona z dyni z winegretem klonowym.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, rozluźnij skórę z połówek piersi i ćwiartek nóg, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; równomiernie natrzyj mieszaninę soli pod rozluźnioną skórą.
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, strona skóry w dół, na patelnię; gotować 5 minut lub aż brązowy.
Piec w temperaturze 400 przez 28 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić 10 minut. Wyrzucić skórę.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie. Rezerwa kapanie i 2 łyżki tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Aby przygotować sałatkę, połączyć jabłko, sok, i chard w dużej misce; wrzucić do herbu. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać squash do patelni; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować 10 minut lub do miękkości, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Wyjąć z ognia; wymieszać z syropem klonowym.
Dodać mieszaninę squasha do mieszanki jabłek.
Sałatkę posypać pozostałym 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; wrzucić.
Aby przygotować vinaigrette, ciepła zastrzeżone 2 łyżki tłuszczu z kurczaka w patelni na średnim ogniu.
Dodaj boczek na patelnię; gotować 4 protokół lub aż chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Dodać grzyby i czosnek do mieszanki boczku; gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać ocet jabłkowy, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje. Wymieszać z kurczakiem i bulionem; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Ułóż 2 szklanki mieszanki jabłek na każdym z 4 talerzy; skropić każdą porcję z 1/4 szklanki vinaigrette. Top każdej porcji z 1 pół piersi kurczaka lub 1 ćwierć nogi, i posypać każdą porcję z 2 1/4 łyżeczki orzechów włoskich.