Sałatka z krewetkami i Tada
Mama krewetki i sałatka Tada może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka krewetek, świeże warzywa, musztarda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciepła sałatka ziemniaczana mamy, Mama ' s {Skinny} Pink Chicken Salad, oraz Sałatka ziemniaczana mojej mamy (z moim osobistym akcentem:) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj krewetki do wrzącej, osolonej wody i gotować 2 do 3 minut (gotować zbyt długo i będą się żucia, następnie mushy). Ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki oddzielnie lub w wodzie krewetek do miękkości, ale nadal firma, 10 do 15 protokół.
W międzyczasie gotuj jajka na twardo, około 10 do 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a paprykę i seler pokroić w kostkę.
Jajka pokroić w kostkę i połączyć wszystkie pozostałe składniki, dodając na koniec majonez, dzięki czemu można kontrolować teksturę sałatki. Schłodzić i podawać na łóżku sałaty lub innych świeżych zieleni.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.