Sałatka z krewetkami i szpinakiem
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Sałatka z krewetek i szpinaku może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 28g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać donice migdały, szary poupon pikantny miód musztarda, liście szpinaku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu, Sałatka Ze Szpinakiem Krewetkowym, oraz Sałatka szpinakowa z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odsączyć pomarańczowe segmenty, rezerwując 2 łyżki. cieczy. Przykryć i przechowywać w lodówce pomarańcze, aż będą gotowe do użycia.
Wymieszać śmietanę, musztardę i reserved 2 łyżki. pomarańczowy płyn. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Ułóż szpinak, krewetki, cebulę i pomarańcze na 4 talerzach; skropić sosem.
Posypać równomiernie migdałami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku