Sałatka z krewetkami i pomelo
Przepis na sałatkę z krewetkami i pomelo można zrobić w około 20 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 349 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka orzeszków ziemnych, SOS hp, sałata little gem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Pomelo, Sałatka Z Mango Pomelo, oraz Sałatka Z Krewetkami I Pomelo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciągnij pomelo (patrz poniżej) lub podziel grejpfruta, zachowując wszelkie soki do sałatki. (Pomelo mogą być suche, dlatego przepis daje sok z limonki jako opcję.)
Na małą patelnię włożyć 4 łyżki soku z sosem rybnym, cukrem i pastą z tamaryndowca. Doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu przez 2 min, lub aż gęste i syropy, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Połówki, kamień, następnie pokroić awokado, i wrzucić z szalotki, chili i pozostałego soku. Kopiec do misek z miąższu pomelo, krewetki, sałata i kolendra. Łyżka na lepki dressing, a następnie rozsypać posiekane orzeszki ziemne.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.