Sałatka z krewetek z jicamą i grillowaną kukurydzą
Blackened Sałatka z krewetek z Jicaman i kukurydza z grilla może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz czernienie przyprawy, paski tortilla, Cilantro-limonka dressing, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Blackened Shrimp Tacos z grillowaną kukurydzianą salsą wiśniową, Grillowana Sałatka Cezar Z Zasmażonymi Krewetkami, oraz Czarna fasola, Jícama i grillowana Sałatka kukurydziana.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby.
Mżawka 1 łyżka oliwy z oliwek nad krewetek; posypać przyprawami, podrzucając do herbu dobrze. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania.
Wlać pozostałe 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj krewetki; smażyć 2 do 3 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Połącz jicama i grillowaną kukurydzę, sałatę i 1/2 szklanki sosu Kolendrowo-limonkowego w misce do serwowania. Top z krewetkami i chrupiącymi paskami Tortilla.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.