Sałatka z krewetek, homarów i Jicama

Sałatka z krewetek, homarów i Jicama
Krewetki, Homar, i sałatka Jicama może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 391 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej chili, oliwę z oliwek, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek, homarów i Jicama, Sałatka z homara ze szklanym makaronem i Jícamą, oraz Sałatka z krewetek, Jícamy i moreli.

Instrukcje

1
Zbuduj średnio gorący ogień w grillu węglowym lub podgrzej grill gazowy do wysokiej. Jeśli używasz Shell-onshrimp, użyj małych nożyczek, aby wyciąć skorupy wzdłuż zakrzywionych grzbietów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Usunąć żyły, zachowując nienaruszone muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Umieść krewetki andlobster w dużej misce; skropić 2 łyżkami oleju i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wymieszać cebulę I2 łyżki soku z limonki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Krewetki Grill aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 2-3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przenieś na dużą płytkę. Ogony homara grillowego, ciało bokiem w dół, aż lekko zwęglone, 1-2 minuty. Obróć fleshside w górę i grill, aż tylko nieprzezroczyste w środku, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Dodaj ogony homara do płyty z krewetkami i pozostaw na 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Wyjąć mięso homara z muszli; wyrzucić muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
9
Pokroić homara na 1 " kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Odcedzić czerwoną cebulę; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Dodaj 3 łyżki soku z limonki, 2 łyżki oleju, jicama, zielenie, pomidory i 1 filiżankę kolendry.Doprawić solą i więcej soku z limonki, ifdesided.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
ZieloniZieloni
JicamaJicama
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
12
Dodaj owoce morza; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
13
Mżawka
14
Ancho Chile oil over; dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Regnard Grand Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 49 dolarów za butelkę.
Regnard Grand Chablis
Regnard Grand Chablis
Żółty kolor z zielonymi pasemkami. Owocowy bukiet zarówno wyrazisty, jak i przypominający białe owoce (brzoskwinie) wsparte nutami mineralnymi. Podniebienie jest świeże i doskonale zrównoważone między tłuszczem a kwasowością. Wykończenie jest mineralne i gourmand.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn