Sałatka z krewetek, homarów i Jicama
Sałatka z krewetek, homarów i Jicamy to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej chili, sok z limonki, hardy zieleni, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z homara ze szklanym makaronem i Jícamą, Sałatka Z Krewetek, Jícamy I Moreli, oraz Sałatka z krewetek, Jícamy i moreli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zbuduj średnio gorący ogień w grillu węglowym lub podgrzej grill gazowy do wysokiej. Jeśli używasz Shell-onshrimp, użyj małych nożyczek, aby wyciąć skorupy wzdłuż zakrzywionych grzbietów.
Usunąć żyły, zachowując nienaruszone muszle.
Umieść krewetki andlobster w dużej misce; skropić 2 łyżkami oleju i doprawić solą.
Wymieszać cebulę I2 łyżki soku z limonki w małej misce.
Krewetki Grill aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 2-3 minut na stronie.
Przenieś na dużą płytkę. Ogony homara grillowego, ciało bokiem w dół, aż lekko zwęglone, 1-2 minuty. Obróć fleshside w górę i grill, aż tylko nieprzezroczyste w środku, o 5 minut dłużej.
Dodaj ogony homara do płyty z krewetkami i pozostaw na 5-10 minut.
Wyjąć mięso homara z muszli; wyrzucić muszle.
Pokroić homara na 1 " kawałki.
Odcedzić czerwoną cebulę; umieścić w dużej misce.
Dodaj 3 łyżki soku z limonki, 2 łyżki oleju, jicama, zielenie, pomidory i 1 filiżankę kolendry.Doprawić solą i więcej soku z limonki, ifdesided.
Dodaj owoce morza; wrzucić do herbu.
Ancho Chile oil over; dekoruj kolendrą.