Sałatka Z Krewetek Francuskich
Francuska Sałatka z krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz krewetki, szparagi, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Krewetek Francuskich, Sałatka Z Krewetek Po Francusku, oraz Francuski w mgnieniu oka: Sałatka z soczewicy Dijon z cytryną pieczone krewetki.
Instrukcje
Szparagi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie do miękkości.
Wyjąć i schłodzić pod zimną wodą. Rezerwa sześć łodyg i pokroić Pozostałe szparagi na kawałki 1 cal.
Gotuj i czyść krewetki. Ponownie zarezerwować najlepszą szóstkę i kości resztę. W misce połącz krewetki i szparagi, delikatnie wymieszaj z majonezem i sokiem z cytryny.
W osobnej misce zamarynuj karczochy serca w 1 szklance francuskiego dressingu.
Umieść krewetki i szparagi w atrakcyjnej płytkiej misce.
Udekoruj przesianym jajkiem i ułóż na wierzchu zarezerwowane szparagi, aby przypominały szprychy koła.
Odsączyć karczochy i udekorować każdy z odrobiną majonezu, 1 całe krewetki i 1 gałązka pietruszki. Ułóż je wokół sałatki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.