Sałatka z komosy ryżowej z marynowaną rzodkiewką i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj sałatkę Quinoa z marynowaną rzodkiewką i fetanem spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką ogórek, fasolę, pietruszkę płaską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka grochowa z rzodkiewką i marynowaną cebulą, Sałatka z pieczonych buraków z marynowaną rzodkiewką i boczkiem, oraz Sałatka Grochowa Z Rzodkiewką I Fetą.
Instrukcje
W małym rondlu, doprowadzić do czerwonego octu winnego na wolnym ogniu z cukrem.
Zdjąć z ognia i dodać plastry rzodkiewki.
Odstawić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Tymczasem, w dużym rondlu osolonej wrzącej wody, blanszować fasolkę szparagową, aż będą chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Fasolę odcedzić i opłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Pokrój fasolę na sucho i pokrój na 1 1/2 cala długości.
W średnim rondlu doprowadzić 1 3/4 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj quinoa, przykryć i dusić na małym ogniu, aż cała woda została wchłonięta, o 12 protokół. Odkryć i odstawić do ostygnięcia, o 10 protokół.
W średniej misce wrzucić ogórek z 1/2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. W dużej misce, wrzucić quinoa z pietruszki, sok z cytryny i pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek; doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić rzodkiewki i dodać je do quinoa, wraz z fasolą, ogórek i feta. Dobrze rzucaj i podawaj.