Sałatka z komosy ryżowej i szparagów z winegretem Mimosa

Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Quinoan i sałatka szparagowa z Mimosa Vinaigrette może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 191 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szparagi, liście kolendry, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bezmięsny poniedziałek: szparagi Mimoza z Meyer Lemon Vinaigrette, Sałatka ryżowa ryżowa ze szparagami + winegret cytrynowo-kurkumowy, oraz Gotowanie: sałatka z komosy ryżowej ze szparagami i migdałami w balsamicznym Winegrecie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w małym rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć patelnię i zdjąć z ognia.
Odstawić jajka, przykryte, 15 minut, następnie odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą do całkowitego ostygnięcia.
Wyjąć skorupki i drobno zetrzeć jajka Mikropłytką lub drobnymi otworami tarki do pudełka w małej misce. Odstawić.
Dobrze spłukać komosę ryżową w dużym sitku o drobnych oczkach pod zimną bieżącą wodą. Ustaw sito nad miską i niech quinoa drenażu dobrze przez co najmniej 5 protokół. Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody do wrzenia z 1/2 łyżeczki soli (koszerne lub grzywny) w rondlu 3-quart.
Dodaj quinoa i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, 16 do 20 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i niech quinoa stać, pokryte, 5 minut. Łyżka quinoa na dużą blachę do pieczenia obręczy, rozłożenie go w jednej warstwie, i niech ostygnie do temperatury pokojowej.
Pokroić szalotki na 2-calowe kawałki. Połówki każdego kawałka wzdłuż, a następnie pokroić wzdłuż na cienkie paski (julienne).
Przełożyć do dużej miski.
Używając obieraczki do warzyw, obrać wzdłuż paski ze szparagów, zaczynając od dolnego końca, i dodać do szalotki. Gdy już nie możesz obrać więcej plastrów z łodygi, oderwij gruby koniec (rezerwując go do innego użycia, np. zupy) i dodaj pozostały cienki pasek do miski z szalotkami.
Wymieszać sok z cytryny z miodem i 3/4 łyżeczki koszernej (1/2 łyżeczki drobnej) soli na gładką masę.
Dodać olej w stałym strumieniu, ubijając do połączenia. Posmakuj i dostosuj przyprawę, w razie potrzeby, a następnie ubijaj starte jajka.
Przenieść quinoa do innej dużej miski i wrzucić z ziół i 1/2 szklanki vinaigrette, lub do smaku. Szparagi wrzucić z 3 łyżkami vinaigrette i sól i pieprz do smaku.
Łyżka quinoa na talerzach sałatkowych, a top z plątaniną szparagów i szalotki.
Podawać Pozostałe vinaigrette z boku, lub zapisać, schłodzone, do innej sałatki.
* Quinoa i jaja mogą być gotowane do 1 dzień wcześniej.
Ostudzić zgodnie z zaleceniami, a następnie schłodzić w oddzielnych pojemnikach.* Zioła można przechowywać między lekko zwilżonymi ręcznikami w zamykanych plastikowych torebkach, 1 dzień wcześniej.* Szparagi i cebulki można ciąć wstępnie i przechowywać między lekko zwilżonymi ręcznikami w zamykanych plastikowych torebkach, 1 dzień wcześniej.* Vinaigrette (bez jaj) może być wykonane do 3 godzin wcześniej. Wymieszać z startym jajkiem tuż przed sosem sałatkowym.