Sałatka z klementynki, oliwek i endywii

Sałatka z klementynki, oliwek i endywii
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka Clementine, Olive i Endive może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli koktajlowej, klementynki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z owoców cytrusowych i jagodowych z oliwą z oliwek o Clementine Vinaigrette, Sałatka Frisée i Endive z oliwkowym winegretem, oraz Ciasto Z Oliwą Z Dyni Maślanej Z Glazurą Klementynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać ocet, cukier i sól w małej misce, aż cukier i sól rozpuszczą się, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Odciąć wierzchołki i spody z klementynek, aby odsłonić owoce, a następnie, spoczywając owoce na desce do krojenia, usunąć skórkę, w tym cały biały rdzeń, odcinając pionowe paski ostrym nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyciąć segmenty wolne od membran wewnętrznych.
4
Połowy endywii wzdłuż, następnie wyciąć i wyrzucić rdzenie.
5
Pokrój endywii po przekątnej w paski o szerokości 1/2 cala i włóż do dużej miski sałatkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Oddzielić liście selera od żeber i pokroić żebra po przekątnej na bardzo cienkie plasterki, a następnie dodać liście i żeberka do endywii wraz z oliwkami, cebulą, pietruszką i segmentami klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
KlementynaKlementyna
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Ubij dressing, a następnie delikatnie wrzuć sałatkę z wystarczającą ilością dressingu do płaszcza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
* Składniki sałatki można przygotować 4 godziny wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.* Dressing można również zrobić 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn