Sałatka z klementynki, oliwek i endywii
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sałatka Clementine, Olive i Endive może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli koktajlowej, klementynki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z owoców cytrusowych i jagodowych z oliwą z oliwek o Clementine Vinaigrette, Sałatka Frisée i Endive z oliwkowym winegretem, oraz Ciasto Z Oliwą Z Dyni Maślanej Z Glazurą Klementynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ocet, cukier i sól w małej misce, aż cukier i sól rozpuszczą się, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania. Doprawić pieprzem.
Odciąć wierzchołki i spody z klementynek, aby odsłonić owoce, a następnie, spoczywając owoce na desce do krojenia, usunąć skórkę, w tym cały biały rdzeń, odcinając pionowe paski ostrym nożem do parkowania.
Wyciąć segmenty wolne od membran wewnętrznych.
Połowy endywii wzdłuż, następnie wyciąć i wyrzucić rdzenie.
Pokrój endywii po przekątnej w paski o szerokości 1/2 cala i włóż do dużej miski sałatkowej.
Oddzielić liście selera od żeber i pokroić żebra po przekątnej na bardzo cienkie plasterki, a następnie dodać liście i żeberka do endywii wraz z oliwkami, cebulą, pietruszką i segmentami klementynki.
Ubij dressing, a następnie delikatnie wrzuć sałatkę z wystarczającą ilością dressingu do płaszcza.
* Składniki sałatki można przygotować 4 godziny wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.* Dressing można również zrobić 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.