Sałatka z karmelizowanym grejpfrutem
Karmelizowana sałatka grejpfrutowa to bezglutenowa i bezmleczna przekąska. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,59 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 200 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka połówek orzechów pekan, zielonej cebuli, ogórka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Pesto z bazylii i grejpfruta , Chleb z grejpfruta i maku oraz Tiramisu z mandarynki i rubinowego grejpfruta .
Instrukcje
Na małej patelni z nieprzywierającą powłoką, na średnim ogniu, smaż orzechy pekan i 2 łyżki cukru przez 2–4 minuty lub do momentu roztopienia się cukru.
Rozłóż na folii i odstaw do ostygnięcia.
Pokryj cząstki grejpfruta pozostałym cukrem. Posmaruj tę samą patelnię sprayem do gotowania; smaż grejpfruta na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu zrumienienia.
W dużej misce wymieszaj sałatę, ogórek, cebulę, awokado i boczek.
Skropić sosem sałatkowym i wymieszać.
Podziel sałatkę na cztery talerze. Na wierzchu ułóż grejpfruty i pekan; posyp pieprzem.