Sałatka z kapusty i jabłek z prażoną cebulą
Sałatka z kapusty i jabłek z prażoną cebulą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Mieszanka kręconych endywii, oliwy z oliwek, kapusty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 11 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z kapusty i jabłek z prażoną cebulą, Czyste Jedzenie Pieczonej Kapusty Wedge & Apple Salad, oraz Surowa Sałatka Z Kapusty, Marchwi I Cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć dolne końce cebuli. Blanszować nieobrane cebule, partiami, w szybko wrzącej wodzie w dużym rondlu 45 sekund. (Ważne jest, aby blanszować partiami, aby woda pozostała w wrzeniu.)
Odcedzić i obrać cebulę; umieścić w dużej torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym, zamknąć i w razie potrzeby schłodzić na noc.
Połączyć kapustę i 2 łyżki soli w dużej misce; odstawić 30 minut, rzucając od czasu do czasu. Dokładnie spłukać i dobrze osuszyć.
Połączyć cebulę i olej w płytkiej patelni do pieczenia lub dużej patelni żeliwnej; wrzucić do herbu.
Cebulę rozprowadzić w jednej warstwie. Smażyć w temperaturze 450 przez 25 minut lub aż zbrązowieje, mieszając po 20 minutach.
Połączyć 1/4 szklanki każdego octu i syropu klonowego; dodać do prażonej cebuli. Piecz jeszcze 5 minut lub aż lekko zgęstnieje i cebula są szkliwione. Odstawić.
Połącz pozostałe 2 łyżki octu, 2 łyżki syropu klonowego,1 szklanka posiekanych orzechów pekan, kwaśną śmietanę i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym lub blenderze; proces 1 do 2 minut lub do gładkiej. Przykryć i schłodzić dressing na noc, w razie potrzeby.
Wrzucić razem posiekane jabłko, kapustę i endive w dużej misce.
Skropić każdą porcję sosem, a top z prażoną cebulą; posypać pozostałą 1 szklanką orzechów pekan.
Dodać do przodu: blanszować i obierać perłowe cebule dzień wcześniej; przechowywać w lodówce. Przygotować Ubieranki na jeden dzień do przodu i przechowywać w lodówce.