Sałatka Z Kalmarów Pomarańczowo-Imbirowych

Sałatka Z Kalmarów Pomarańczowo-Imbirowych
Sałatka z kalmarów pomarańczowo-imbirowych wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 223 kalorie, 18g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka cukru, kawałki wielkości kęsa i chrupiące masło liście sałaty, olej sałatkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Sałatka z awokado i pomarańczy z sosem pomarańczowo-imbirowym, Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, oraz Sałatka pomarańczowo-imbirowa.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. W międzyczasie, jeśli to konieczne, przeciąć rurki kałamarnicy poprzecznie na pierścienie o grubości 1/4 cala; pozostawić macki w całości. Wypłukać i osuszyć kalmary lub przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wymieszać kalmary lub przegrzebki do wrzącej wody; przykryć szczelnie i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Odstawić tylko do kałamarnicy czuje firmy po naciśnięciu, o 1 minuta (Nie overcook lub kałamarnica może włączyć gumowate), lub przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do badania), o 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
4
Odcedzić, spłukać w zimnej wodzie i ponownie dokładnie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Wlać owoce morza do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wyciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę z pomarańczy. Jeden po drugim, przytrzymaj pomarańcze nad miską i pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty do miski. Wycisnąć sok z membran do miski; wyrzucić membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlać segmenty pomarańczowe i sok do sitka drucianego ustawionego na patelni 1 do 1 1/2 kwarty. Segmenty rezerwowe. Doprowadzić sok do wrzenia na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 2 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Zdjąć z ognia. Wymieszać z olejem, sokiem z limonki, szalotką, imbirem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodaj pomarańczowy dressing, segmenty pomarańczy, sałata, jicama i mięta do kalmara; delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
JicamaJicama
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
KałamarnicaKałamarnica
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
10
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy cztery talerze obiadowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn