Sałatka Z Kalmarów Pomarańczowo-Imbirowych
Sałatka z kalmarów pomarańczowo-imbirowych wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 223 kalorie, 18g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka cukru, kawałki wielkości kęsa i chrupiące masło liście sałaty, olej sałatkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Sałatka z awokado i pomarańczy z sosem pomarańczowo-imbirowym, Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, oraz Sałatka pomarańczowo-imbirowa.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. W międzyczasie, jeśli to konieczne, przeciąć rurki kałamarnicy poprzecznie na pierścienie o grubości 1/4 cala; pozostawić macki w całości. Wypłukać i osuszyć kalmary lub przegrzebki.
Wymieszać kalmary lub przegrzebki do wrzącej wody; przykryć szczelnie i zdjąć z ognia.
Odstawić tylko do kałamarnicy czuje firmy po naciśnięciu, o 1 minuta (Nie overcook lub kałamarnica może włączyć gumowate), lub przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do badania), o 2 minuty.
Odcedzić, spłukać w zimnej wodzie i ponownie dokładnie spuścić.
Wlać owoce morza do dużej miski.
Wyciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę z pomarańczy. Jeden po drugim, przytrzymaj pomarańcze nad miską i pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty do miski. Wycisnąć sok z membran do miski; wyrzucić membrany.
Wlać segmenty pomarańczowe i sok do sitka drucianego ustawionego na patelni 1 do 1 1/2 kwarty. Segmenty rezerwowe. Doprowadzić sok do wrzenia na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 2 do 6 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z olejem, sokiem z limonki, szalotką, imbirem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku.
Dodaj pomarańczowy dressing, segmenty pomarańczy, sałata, jicama i mięta do kalmara; delikatnie wymieszać.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy cztery talerze obiadowe.