Sałatka Z Kalmarów Pomarańczowo-Imbirowych

Sałatka Z Kalmarów Pomarańczowo-Imbirowych
Sałatka z kalmarów pomarańczowo-imbirowych wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 223 kalorie, 18g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka cukru, kawałki wielkości kęsa i chrupiące masło liście sałaty, olej sałatkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Sałatka z awokado i pomarańczy z sosem pomarańczowo-imbirowym, Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, oraz Sałatka pomarańczowo-imbirowa.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. W międzyczasie, jeśli to konieczne, przeciąć rurki kałamarnicy poprzecznie na pierścienie o grubości 1/4 cala; pozostawić macki w całości. Wypłukać i osuszyć kalmary lub przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wymieszać kalmary lub przegrzebki do wrzącej wody; przykryć szczelnie i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Odstawić tylko do kałamarnicy czuje firmy po naciśnięciu, o 1 minuta (Nie overcook lub kałamarnica może włączyć gumowate), lub przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do badania), o 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
4
Odcedzić, spłukać w zimnej wodzie i ponownie dokładnie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Wlać owoce morza do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wyciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę z pomarańczy. Jeden po drugim, przytrzymaj pomarańcze nad miską i pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty do miski. Wycisnąć sok z membran do miski; wyrzucić membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlać segmenty pomarańczowe i sok do sitka drucianego ustawionego na patelni 1 do 1 1/2 kwarty. Segmenty rezerwowe. Doprowadzić sok do wrzenia na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 2 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zdjąć z ognia. Wymieszać z olejem, sokiem z limonki, szalotką, imbirem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodaj pomarańczowy dressing, segmenty pomarańczy, sałata, jicama i mięta do kalmara; delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
JicamaJicama
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
KałamarnicaKałamarnica
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
10
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy cztery talerze obiadowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn