Sałatka z kalmarów i Małży

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Sałatka z kałamarnic i małży może być super przepis, aby spróbować. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 18g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pietruszki z płaskim liści, cebula, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem, Sałatka z małży i fasoli morskiej, oraz Marynowana Sałatka Z Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanurz kałamarnicę w dużym rondlu z wrzącą wodą, a następnie zdejmij patelnię z ognia i odstaw, mieszając raz lub dwa razy, 1 1/2 minuty.
Kalmary odcedzić w durszlaku i ostudzić.
Pokroić ciała kałamarnic w poprzek na cienkie plasterki i połówki macek w poprzek.
Zmyć małże i dobrze spłukać, a następnie gotować w ciężkim garnku o pojemności od 5 do 6 litrów na umiarkowanie wysokim ogniu, przykrytym, aż muszle zostaną otwarte, 4 do 6 minut, sprawdzając często po 4 minutach i przenosząc małże jako otwarte do miski. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 6 minutach.) Ostudzić małże, następnie wyjąć z muszli.
Wymieszać ocet, soki cytrusowe, olej, czosnek, sól i pieprz w misce i dodać kalmary, małże, koper włoski, cebulę i pietruszkę, rzucając do połączenia.
Sałatkę podawać na liściach endywii.
Sałatkę można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć.
Każda porcja zawiera około 122 kalorii i 3 gram tłuszczu.